Ügyfélkapu kezelés – hivatalos email fiók

Szlovák hivatalos email fiók ellenőrzése

A 2017/07/01 hatályos jogszabályok szerint automatikusan aktiválódik az összes jogalany elektronikus postafiókja, amelyen keresztül a hatóságok (intézmények, irodák, bíróság), tudják kézbesíteni a levelet a jogi személyeknek.

A cég törvényes képviselője köteles hozzáférést biztosítani a postafiókhoz, és a tartalmi adatokhoz, hogy az üzenet érkezett a hatóságoktól. A postafiók aktiválása megköveteli, hogy a törvényes képviselőinek (cégvezetők) telepítve legyen az eID, olvasó és azonosító kártya egy chip, csak akkor tudnak csatlakozni a BOK kódon keresztül az elektronikus postafiókjukba.

Ha a törvényes képviselő nem lép be a postafiókba, és nem erősíti meg az átvételét, a 15 napos időszakon belül, a hivatalos levél kézbesítettnek fog számítani. A határidőn belül függőben lévő bejövő üzenetek pénzügyi és jogi szankciókkal járhatnak.
Napi szintű ellenőrzés

Hatékony megoldás a törvényi felhatalmazást olyan személyre adni, aki folyamatosan ellenőrizni fogja a bejövő üzeneteket a postafiókba.

A törvényes képviselőnek nem lesz többé kötelezettsége egy új azonosító, chipes kártya beszerzése és nem kell szoftvert telepíteni, valami kiküszöböli azt kötelezettségét, hogy folyamatosan ellenőriznie kelljen az elektronikus postafiókját.

A cégünk biztosítja a napi szintű postafiók ellenőrzést, üzenetek elektronikus aláírását, át alakítását olvasható formába, valamint az adatok későbbi továbbítását kiválasztott e-mailre. A törvényes képviselőnek így nem kell több időt vesztegetnie és teljes mértékben foglalkozhat az vállalkozással.


Kapcsolat