Hogyan vegyünk fel brigádost, hogy mindenki jó járjon?

2020.12.03.0
post_15-1280x800.jpg

A részmunkaidős munkavállalók alkalmazásának kérdését minden bizonnyal számos munkaadó felveti. Mások minden bizonnyal azt kérdezik majd, hogy egyáltalán előnyösebb-e ideiglenes munkavállalókat alkalmazni, mint állandó jelleggel alkalmazott munkavállalót alkalmazni, vagy a munkaviszonyon kívüli más típusú megállapodást. Minden kétség és a 2013-ban bevezetett illetékek ellenére a fiatalok foglalkoztatása a diákok ideiglenes munkaszerződésével továbbra is a legelőnyösebb a munkaadó számára, több okból is:

Ez néhány olyan előny, amelyet a hallgató ideiglenes munkaszerződése nyújt. Tehát hogyan lehet részmunkaidős munkavállalót alkalmazni?

Hogyan lehet részmunkaidős munkavállalót alkalmazni?
Először is figyelembe kell venni az ideiglenes munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó jelenlegi törvényi és jogi szabályozásokat. Nem mindenki alkalmazható a hallgatók részmunkaidős munkájára vonatkozó megállapodás alapján, és fontos megvizsgálni, hogy egy ilyen fiatal mikor alkalmazható.

 

Meg kell jegyezni, hogy csak a hallgató tud megállapodni a hallgató részmunkaidős munkájáról. Azonban nem bármilyen korú, hanem csak 15 és 26 év közötti diák. Az ilyen típusú megállapodások alkalmazási feltételei az ideiglenes munkavállalók életkorától függően változnak, nem mindegyiküknek ugyanazok a feltételei és előnyei vannak.

Az illetékek bevezetésével számos változás történt. A munkáltató a részmunkaidős munkavállaló nevében köteles illetéket fizetni, amelyben a munkavállaló – részmunkaidős munkavállaló is részt vesz egy bizonyos részben. Korábban csak a munkáltató fizetett járulékokat, a részmunkaidős munkavállalók havi fizetésének 1,05% -ában. Jelenleg 29,8% (22,8% munkáltató és 7% alkalmazott). Természetesen csak akkor, ha az ideiglenes munkavállaló nem kér felmentést a járulékok fizetése alól. Erre azonban csak egy munkáltatónál pályázhat.

Hogyan vegyünk fel brigádost, hogy mindenki jó járjon?

A mentesség alkalmazása az életkortól függ:

A 18 év alatti diákok 68 euróig terjedő díjak fizetése alól mentesek. Ebből az összegből részmunkaidő, ill. a munkáltató köteles befizetni a járulékokat.
A 18 és 26 év közötti diákok 159 euróig terjedő díjak fizetése alól mentesek. Ebből az összegből részmunkaidő, ill. a munkáltató köteles befizetni a járulékokat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *